houten poort

Houten poorten

sectionale poort

Sectionale poorten

Houten poort

Met een houten poort kan je alle stijlen bekomen.  Modern en strak behoort zeker tot de mogelijkheden.  Maar LIMA is gespecialiseerd in houten garagepoorten in landelijke stijl of retro look.

Houten poorten in landelijke stijl draaien meestal links en rechts open.  Deze vorm van openen is helemaal anders dan bij sectionaal poorten, maar leunt meer aan tegen het authentieke karakter van uw woning.  Zeker wanneer uw woning een pastorij, hoevewoning of oud herenhuis is.  Dat betekent niet dat je geen sectionaal poort in hout kan krijgen, maar het komt helemaal niet veel voor.  Kantelpoorten in hout daaraantegen komen nog wel veel voor.

Voordelen houten poort

De afwerking van een houten poort kan op vele manieren.  Vermits we gebruik maken van massief hardhout, volstaat het om de poort regelmatig in te smeren met een voedende olie.  Zo behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout.  Je kan ook een gekleurde olie gebruiken om de kleur van het hout wat aan te passen.

Je houten garagepoort een totaal andere kleur geven met verf is natuurlijk ook een optie.  Wanneer je een groter contrast met je muur wil bereiken of wanneer je de poort in een moderne stijl wil krijgen, dan kan je met verf echt alles bekomen.  Van mat tot glanzend, van licht tot donkere kleur.  Alles is mogelijk.

Hout is een natuurlijk, ecologisch product met vele voordelen.  We sommen hieronder er enkele van op:

  • Een houten poort geeft een authentieke uitstraling.
  • Perfecte oplossing voor woningen in landelijke stijl, pastoriewoningen, hoevewoningen of herenhuizen.
  • Groot aanbod retro mogelijkheden: (Brugge – Oud-Vlaams – Retro – Pastorie – Monument)
  • Houten garagepoorten bij LIMA zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten: (Meranti – Sipo – Afzelia – Eik – Padoek – Afrormosia)
  • Je kan je poort afwerken in de gewenste RAL-kleur.
  • Mits regelmatig voeden met een olie kan je de natuurlook behouden.
  • Vergrijsde look van je garagepoort kan je bekomen via bleaching oil.

 

Houten poort bestellen

Wenst u een houten poort te bestellen?
Geef ons dan een seintje.

Tijdens ons gesprek tonen we u alle mogelijkheden van onze houten poorten.  Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en soorten hardhout.  De manier van openen kan ook verschillen.

houten poort
houten poort
houten poort

Houten poort op maat

Heb je een garagepoort op maat nodig?  Ook hiervoor kan je bij ons terecht.  Contacteer ons voor een afspraak.  Wij komen jouw garagepoort opmeten, adviseren je over het juiste materiaal of type en tonen je een waaier aan kleuren.  Informeer ook naar onze talloze referenties.

Ramen en deuren in hout

Naast onze houten poorten kan jij jouw woning verder afwerken met ramen en deuren in hout.  Zoek je naar oplossingen voor landelijke stijl of cottage woningen, dan zijn onze blokramen ook een goede keuze.  Uiteraard kies je ramen en deuren in dezelfde kleur en stijl zoals jouw nieuwe garagepoort.  Zo krijg je een mooi, conform geheel en heeft jouw huis die prachtige uitstraling.

houten poort

Meer voorbeelden en realisaties op

Brochure opvragen

In onze brochure vindt u meer informatie en realisaties.  Vraag uw gratis brochure hier en ontvang deze via email.

Offerte aanvragen

Wenst u een offerte voor landelijke ramen, deuren of garagepoorten?  Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Partnership

Bent u installateur en wil u graag onze landelijke ramen, deuren en poorten in uw gamma opnemen?