aluminium ramen

Aluminium ramen

blokramen

Blokramen

houten ramen

Houten ramen

pvc ramen

PVC ramen

steellook ramen

Steellook ramen

Blokramen

Blokramen hebben een breder en dieper profiel dan gewone houten ramen.  Zo ontstaat er een uitgesproken accentuering op het buitenschrijnwerk.  Op deze manier bepaalt het raam mee het karakter en uitzicht van jouw woning.  Dit type raam vinden we meer terug in een landelijke stijl, maar kan je ook toepassen in een moderne woning.

Hout is als materiaal uitermate geschikt om blokramen te maken.  De voordelen van houten ramen zijn goed gekend, waarbij vooral de flexibiliteit tot uiting komt.  Met hout kan je eigenlijk elk type raam maken.  Door de opkomst van PVC is men ook blokramen in PVC gaan ontwikkelen.  Met onze Classic uitvoering kan je zelfs een houten raam naabootsen.

Voordelen blokramen

Zoals reeds hierboven besproken, zijn deze ramen beschikbaar in hout en PVC.  Bij PVC kan je zelfs kiezen voor een houtachtige uitstraling, waarbij we het profiel ook “nerven” geven.

Afhankelijk van de gekozen grondstof (hout of PVC), beschik je uiteraard over de voordelen van dat materiaal.  Maar blokramen op zich hebben ook nog andere voordelen.

  • Brede en dikke raamprofielen geven uw woning een aparte uitstraling.
  • Het accent ligt meer op het buitenschrijnwerk.
  • De brede raamprofielen lenen zich uitstekend tot het verweken van zitbanken.
  • Blokramen hebben een gezellige, authentieke uitstraling.
  • De Long Island of Scandinavische stijl kan je zowel in hout als PVC bekomen.
  • Blokramen zijn beschikbaar in hout, PVC of PVC met houtlook.

 

 

blokramen

Blokramen bestellen

Wenst u blokramen te bestellen?  Geef ons dan een seintje.

Tijdens ons gesprek tonen we u alle mogelijkheden van deze ramen.  De keuze tussen hout of PVC heeft geen invloed op de uitstraling.  Beide materialen zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Blokramen op maat

Wenst u ramen op maat?  Ook hiervoor kan u bij ons terecht.  Contacteer ons voor een afspraak.  Wij komen uw ramen opmeten, adviseren u over het juiste materiaal of type raam en tonen u een waaier aan kleuren.  Informeer ook naar onze talloze referenties.

Luiken nodig voor uw ramen?

De meest gekozen luiken bij blokramen zijn geen rolluiken, maar de luiken rechts en links van uw raam, zoals bij een landelijke stijl.  Deze luiken zijn meestal in hout en beschikbaar in dezelfde kleur als uw ramen.

Garagepoort of deur nodig?

Heb je, naast je ramen, ook nog een (voor)deur of garagepoort nodig?  Dan ben je bij Lima aan het juiste adres.  Om de juiste, conforme uitstraling te bekomen, kies je jouw deur in hetzelfde materiaal als jouw ramen.  Met andere woorden, kies een houten deur bij houten ramen en een PVC deur bij PVC ramen.  Eventueel kan je overwegen om je PVC deur een houtuitstraling te geven.  Contacteer ons en vraag naar de mogelijkheden.

Beschik je bovendien over een (inpandige) garage?  Ook hier kunnen wij u helpen met het installeren van een houten of een sectionale garagepoort.

Een houten garagepoort is meestal links en rechts opendraaiend.  Deze poorten hebben een traditionele, landelijke uitstraling.

Uiteraard adviseren wij steeds om uw garagepoort in dezelfde kleur als uw ramen en deuren te kiezen.

blokramen

Meer voorbeelden en realisaties op

blokramen
blokramen
blokramen

Brochure opvragen

In onze brochure vindt u meer informatie en realisaties.  Vraag uw gratis brochure hier en ontvang deze via email.

Offerte aanvragen

Wenst u een offerte voor landelijke ramen, deuren of garagepoorten?  Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Partnership

Bent u installateur en wil u graag onze landelijke ramen, deuren en poorten in uw gamma opnemen?